16:00

IFK Hallsberg

FÖRLUST IGEN!

Efter vinsten mot Säffle hade vi goda förhoppningar om att bärga ytterligare en vinst mot Kil på bortaplan.
Den förhoppningen grusades ganska omgående då spelare efter spelare deklarerade att dom inte kunde spela denna söndag. Dom 15 tappra + målvakterna som åkte till Kil gjorde vad dom kunde och matchen var jämn i första perioden.
Hallsberg var minst lika bra som Kil och hade med lite flyt kunnat leda med ett mål eller två.
Men första perioden slutar 1-1.
Även den andra perioden är jämn trots att Kil går upp till en 3-1 ledning. Hallsberg har bud på både ett flera mål.
En situation som var ett givet mål var när Hampus Brandin kommer igenom och drar målvakten men blir upphakad precis när han ska lägga in pucken i öppen bur, domare hade lätt kunna döma mål där även fast pucken inte var inne, utvisningen där var solklar men ingen signal från domaren! Hallsberg hade fler liknande lägen där utvisningen var solklar men domaren var inte av samma åsikt.
Ian Mackay får ett liknande läge och blir även han hakad och fälld med påföljden att han åker rakt in i sargen i hög fart, för att skydda sig själv hinner han sätta upp handen i sargen vilket slutar illa, ett befarat armbrott tvingar Ian att kliva av.
Som om inte det vore nog, 17.07 in i perioden visas Oskar Holmstedt ut för en late hit eller interference som protokollet säger, Kil spelaren ligger kvar och att han filmar är alldeles uppenbart! Holmstedt får matchstraff och Hallsberg är nu reducerat till 13 utespelare med 3 minuter kvar av andra perioden och hela tredje.
Kil spelaren som spelade död spelade sedan hela tredje perioden utan några som helst problem!
Okej att det kan ha varit en utvisning och då 2 min, inte matchstraff!!
Kil vinner perioden med 2-0 och har 3-1 inför tredje.
En tredje period som startar på sämsta tänkbara sätt!
Kil vinner tekningen och Kil spelaren går rakt fram mellan backarna och trycker in pucken och det efter endast 5 sekunder! Vad hände?
Efter det målet dör matchen och Kil kan kontrollerat spela hem 3 poäng och samtidigt göra ytterligare 3 mål.
Hallsberg orkar inte stå upp med endast 13 spelare.
Det vi kan ta med oss är första halvan av matchen som är bra från Hallsbergs sida, med fullt manskap hade inte Kil vunnit med 7-1!
Nästa möte lagen emellan spelas i Sydnärkehallen och då är det Hallsbergs tur att vinna!